Sık sık kaza yaşanan bin 300 metrelik demiryoluna geçit isteniyor

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Sekreteri Atakan Subaşı, şehir merkezinden geçen bin 300 metre uzunluğundaki tren yolunda sadece bir altgeçit olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tren yolunda sık sık meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanmalar meydana geldiğini ifade eden Subaşı, yağışlı havalarda çamur olan yerlerden geçenlerin ayaklarının kirlenmemesi bazı yerlere halıfleks serildiğini bildirdi.

TÜKODER Şube Sekreteri Subaşı, şehir merkezi ve ilçelerde güvenli ulaşım ve sağlıklı çevrede yaşama hakkıyla ilgili araştırmalar yaptıklarını söyledi. Problemin çözülmesi için Balıkesir Valiliği'ne dilekçe verdiklerini aktaran Subaşı, şehir merkezinden geçen tren yoluyla ilgili araştırmada, değişik tarihlerde güzergâhında kazalar meydana geldiğini ifade etti. Atakan Subaşı, "Bu kazalarda birçok vatandaşımız yaralanmış, sakat kalmış veya hayatını kaybetmiştir. Cumartesi Pazarı'nın kurulduğu Balıkesir Endüstri Meslek Lisesi önünden İzmir yolu üstgeçidine kadar bin 300 metre uzunluğundaki demiryolunun sadece bir yerinde üstgeçit mevcuttur. Bu da ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Cumartesi Pazarı'nın da burada kurulması nedeniyle geçiş güzergâhında aşırı yoğunluk yaşanmaktadır. Demiryolunun dört yerinde korkuluk demirleri sökülerek, boşluk yerler kullanılarak karşıya geçilmektedir. Hiçbir güvenlik tedbiri olmadan, her an kazaya neden olacak şekilde yayalar geçmektedir. Demiryolu korkuluklarında, zaman içinde kaldırımın yükseltilmesi nedeniyle kot farkı oluşmuş, bazı yerlerde korkuluk 1 metreye kadar düşmüş, üstünden rahatlıkla geçilecek hale gelmiştir. Yağışlı havalarda geçenlerin ayaklarının çamur olmaması için bazı yerlere halıfleks serilmiştir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber